|
|
|
|
|
| 61. |
Which of these vertebrae in rabbit do not have transverse processes: |
| A. |
Cervical |
B. |
Thoracic |
| C. |
Lumber |
D. |
Caudal |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 62. |
Which of these vertebrae in rabbit are strongest to bear the jerk occurring as a result of leaping: |
| A. |
Thoracic |
B. |
Mumbers |
| C. |
Cervical |
D. |
None of these |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 63. |
Inverted 'Y' shaped bone in the sternum of frog is: |
| A. |
Omosternum |
B. |
Xiphisternum |
| C. |
Mesosternum |
D. |
Metasternum |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 64. |
The number of stemebrae in rabbit is: |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 65. |
8th and 9th pairs of ribs in rabbit are: |
| A. |
False ribs |
B. |
True ribs |
| C. |
Floating ribs |
D. |
None of these |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 66. |
Ribs belonging to 10th, 11th and 12th pairs in rabbit are: |
| A. |
False ribs |
B. |
Floating ribs |
| C. |
Metasternum |
D. |
None of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 67. |
Which of these are parasites of human blood: |
| A. |
Plasmodium |
B. |
Trypanosoma |
| C. |
Leishmania |
D. |
All of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 68. |
Ribs of 7th pairs, in rabbit are joined with which of these: |
| A. |
Presternum |
B. |
First sternebrae of mesosternum |
| C. |
Metasernum |
D. |
Last sternebrae of mesosternum |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 69. |
In frog the sternal element over omosternum is called: |
| A. |
Xiphisternum |
B. |
Episternum |
| C. |
Metasternum |
D. |
Mesosternum |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 70. |
Which of these structures in the sternum of frog is rod-like: |
| A. |
Mesosternum |
B. |
Metasternum |
| C. |
Xiphisternum |
D. |
None of these |
Answer: Option D
Explanation:
|
Read more:
|
|