CSS :: Respiratory System Physiology
|
|
|
|
|
|
| 81. |
For a man using carbohydrates, proteins and fats in diet the figure for RQ is: |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 82. |
RQ for carnivores is: |
| A. |
0.75 |
B. |
0.85 |
| C. |
0.96 |
D. |
None of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 83. |
RQ for omnivores is: |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 84. |
RQ for herbivores is: |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 85. |
Imitation of throat and respiratory passage dueto smoking and dust allergy causes: |
| A. |
Cough |
B. |
Tuberculosis |
| C. |
Whooping cough |
D. |
None of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 86. |
Reduced supply of oxygen to tissues is termed: |
| A. |
Asphyxia |
B. |
AnoXIA |
| C. |
Hypoxia |
D. |
Pyrexia |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 87. |
Hypoxia may occur when a person goes to: |
| A. |
Sea level |
B. |
High altitude |
| C. |
Inside a mine |
D. |
Plane |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 88. |
A person having anaemia is likely to suffer from: |
| A. |
Anoxia |
B. |
Hypoxia |
| C. |
Asphyxia |
D. |
None of these |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 89. |
A person having lowering of general blood circulation is likely to suffer from: |
| A. |
Anoxia |
B. |
Hypoxia |
| C. |
Anaemia |
D. |
None of these |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 90. |
Cyandies are deadly poisons because they: |
| A. |
Decrease the transport of CO2 in the body |
B. |
Decrease the transport of O2 in the body |
| C. |
Inactivate enzymes for cellular oxidation and create anoxia of hypoxia |
D. |
Have some other way of working |
Answer: Option C
Explanation:
|
Read more:
|
|