CSS :: Phylum Cnidaria or Coelentrata
|
|
|
|
|
|
| 81. |
Tosin is produced by: |
| A. |
Penetrant |
B. |
Desmonems |
| C. |
Glutinants |
D. |
Volvents |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 82. |
Symbiotic algae is found in which of these cells of hydra: |
| A. |
Gastrodermal cells |
B. |
Epitheliomuscular cells |
| C. |
Mesogloea |
D. |
Interstitial cells |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 83. |
Mucus is secreted in Hydra by: |
| A. |
Interstitial cells |
B. |
Mucus gland cells |
| C. |
Enzyme cells |
D. |
Epitheliomuscular cells |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 84. |
Atrichous isorhizas are with: |
| A. |
Spiny base |
B. |
Spine on whole tube |
| C. |
No spines |
D. |
Spines on butt |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 85. |
Stenosteles of Hydra have: |
| A. |
Spines on the butt |
B. |
No spines |
| C. |
Spines on the whole thread |
D. |
None of these |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 86. |
Response of Hydra to light is: |
| A. |
Photonegative |
B. |
Photopositive |
| C. |
Some photopositive some negative |
D. |
None of these |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 87. |
Colony of Obelia is: |
| A. |
Free floating |
B. |
Fixed |
| C. |
Swimming |
D. |
None of these |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 88. |
Colony of Obellia is: |
| A. |
Monomorphic |
B. |
Dimorphic |
| C. |
Trimorphic |
D. |
None of these |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 89. |
Hydranths in Obelia colony are: |
| A. |
Feeding zooids |
B. |
Sensory zooids |
| C. |
Reproductive zooids |
D. |
None of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 90. |
Obelia colony has: |
| A. |
Gastrozooids |
B. |
Blastostyles |
| C. |
Both (a) & (b) |
D. |
None of these |
Answer: Option C
Explanation:
|
Read more:
|
|