CSS :: Circulatory System
|
|
|
|
|
|
| 21. |
Eustachian valve is found is: |
| A. |
Middle ear |
B. |
Internal ear |
| C. |
Left ventricle of heart |
D. |
Right auricle of heart |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 22. |
Cardiac muscles: |
| A. |
Contract quickly and get fatigued |
B. |
Contract slowly and get fatigued |
| C. |
Contract slowly and do not get fatigued |
D. |
Contract quickly and do not get fatifued |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 23. |
Eustachian valve is present in rabbit at: |
| A. |
The opening of right precaval into right auricle |
B. |
The opening of left precaval into right auricle |
| C. |
The opening of postcaval into right auricle |
D. |
None of these |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 24. |
Blood from the wall of heart itself in rabbit is collected by: |
| A. |
Coronary sinus |
B. |
Pulmonary vein |
| C. |
Coronary artery |
D. |
None of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 25. |
Coronary sinus in heart of rabbit opens: |
| A. |
In left auricle |
B. |
In postcaval |
| C. |
At a small pore close to the opening of left precaval |
D. |
At a small pore close to the opening of right precaval |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 26. |
Only one precaval is found in which of the following mammals: |
| A. |
Cat |
B. |
Man |
| C. |
Both of these |
D. |
None of these |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 27. |
Thebesian valve is present in the heart of rabbit at: |
| A. |
The opening of postcaval |
B. |
The opening of pulmonary vein |
| C. |
The opening between left precaval and coronary sinus |
D. |
None of these |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 28. |
Papillary muscles are found in the: |
| A. |
Ventricles of heart in rabbit |
B. |
Dermis of mammalian skin |
| C. |
Orbits of vertebrate eyes |
D. |
Pylorus of rabbit's stomach |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 29. |
Term "Bicuspid" is applied to: |
| A. |
A value in the heart and a bone of pelvic girdle |
B. |
A muscle in the heart and a valve in the heart |
| C. |
A valve in the heart and surface of mammalian teeth |
D. |
A valve in the heart |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 30. |
Bicuspid valve is also called: |
| A. |
Mitral valve |
B. |
Spiral valve |
| C. |
Eustachian valve |
D. |
Thebesian valve |
Answer: Option A
Explanation:
|
Read more:
|
|