CSS :: Sociological Theory
|
|
|
|
|
|
| 51. |
Ibn-e-Khaldun was born on |
| A. |
May 27, 1332 |
B. |
April 27, 1482 |
| C. |
April 28, 1484 |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 52. |
Ibn-e-Khaldun was born in |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 53. |
"Al-Muqaddimah" was written by |
| A. |
Ibn-e-Khaldun |
B. |
Max Weber |
| C. |
P. V. Young |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 54. |
Ibd-e-Khadun believes in the |
| A. |
static nature of civilisation. |
B. |
dynamic nature of civilisation. |
| C. |
division of society. |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 55. |
According to Ibn-e-Khaldun, there are |
| A. |
two types of civilisation |
B. |
three types of civilisation |
| C. |
unlimited types of civilisation |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 56. |
The civilisation which found in outlying regions and mountains is |
| A. |
sedentary |
B. |
desert |
| C. |
social |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 57. |
The civilisation which found in small communities and cities is |
| A. |
sedentary |
B. |
social |
| C. |
desert |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 58. |
Inbn-e-Khaldun believes in |
| A. |
social character of human needs |
B. |
socail change. |
| C. |
culture depends in society. |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 59. |
Ibn-e-Khaldun classified mankind into |
| A. |
five groups |
B. |
two groups |
| C. |
three groups |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 60. |
Ibn-e-Khaldun classified mankind into two groups which is |
| A. |
nomads and citizen |
B. |
desert and sedentary |
| C. |
None of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
Read more:
|
|