CSS :: Sociological Theory
|
|
|
|
|
|
| 31. |
"Sociology as the study of social facts" defines in |
| A. |
Suicide (1897) |
B. |
The rules of Sociological method (1895) |
| C. |
The division of labour (1893) |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 32. |
"Constraints accounting for suicide were real" in book "Suicide" were explained by |
| A. |
Emile Durkheim |
B. |
Adam Smith |
| C. |
Vilfredo Pareto |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 33. |
Durkheim's shortest book is |
| A. |
suicide |
B. |
The rules of Sociological method (1895) |
| C. |
the division of labour |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 34. |
"The fundamental attributes of human awareness" was explained in Durkheim's book |
| A. |
suicide |
B. |
the elementary forms of the religious life |
| C. |
the division of labour |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 35. |
Durkheim died in |
| A. |
1817 |
B. |
1917 |
| C. |
1927 |
D. |
None of these |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 36. |
"Kinship" is a symbol of system called |
| A. |
economic system |
B. |
totemism |
| C. |
society |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 37. |
The totem is sacred because it symbolises |
| A. |
society |
B. |
kinship |
| C. |
worship |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 38. |
"The Elementary Forms of the Religions Life" by Durkheim is |
| A. |
analysis of the whole phenomenon of religion. |
B. |
analysis of society. |
| C. |
analysis of totemism system. |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 39. |
Max Weber was born in |
| A. |
Erfurt |
B. |
Epinal |
| C. |
Germany |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 40. |
Kinship |
| A. |
is always related to sex |
B. |
is unrelated with sex |
| C. |
is related to society |
Answer: Option A
Explanation:
|
Read more:
|
|