CSS :: Social Institutions
|
|
|
|
|
|
| 251. |
Which of the following is not true? |
| A. |
Every religious law must be morally right. |
B. |
Religious laws may or may not be morally right. |
| C. |
None of above. |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 252. |
Belief system is concerned only with |
| A. |
religion |
B. |
politics |
| C. |
culture |
D. |
all aspects of social life |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 253. |
Belief system in all the societies |
| A. |
is imposed on the people by the rulers. |
B. |
develops gradually and slowly. |
| C. |
None of above. |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 254. |
Belief system is usually |
| A. |
linked with supernatural power. |
B. |
not linked with supernatural power. |
| C. |
None of above. |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 255. |
Religious belief system |
| A. |
always creates frustrations. |
B. |
at times creates frustration. |
| C. |
None of above. |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 256. |
Which of the following is not true about religious belief system? |
| A. |
More reward for less work. |
B. |
Untimely death of a relation. |
| C. |
Failure in meeting a group of friends. |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 257. |
Belief system in every religious system |
| A. |
has some symbolic expression. |
B. |
discards symbols at will. |
| C. |
None of above. |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 258. |
Institutional belief system is one which is |
| A. |
adopted by only one institution. |
B. |
adopted by a particular society. |
| C. |
adopted by some institution. |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 259. |
Institutional belief system |
| A. |
cannot change |
B. |
can be changed easily |
| C. |
can be changed rarely |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 260. |
Which of the following is true of the Christian belief system? |
| A. |
It believes in the unity of God. |
B. |
It believes in Karma theory. |
| C. |
None of above. |
Answer: Option A
Explanation:
|
Read more:
|
|