CSS :: Culture and Society
|
|
|
|
|
|
| 61. |
Brown and Stiznick feel that norms |
| A. |
have nothing to do with behaviour. |
B. |
are blue-prints of the behaviour. |
| C. |
are unrelated to alternate ways. |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 62. |
In the absence of social norms there will be no |
| A. |
marriage |
B. |
community |
| C. |
society |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 63. |
Which one of the following is not true about norms? |
| A. |
These are not formed for all situations. |
B. |
These are formed for all situations. |
| C. |
Group norms have relevance to purpose. |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 64. |
Social values are |
| A. |
positive ideals |
B. |
concrete ideals |
| C. |
abstract sentiments |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 65. |
A social value |
| A. |
differs from individual value. |
B. |
outside the personality of individuals. |
| C. |
must keep pace with individual value. |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 66. |
Social values indicate |
| A. |
group standards |
B. |
cultural standards |
| C. |
community standards |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 67. |
In every society there are |
| A. |
some contradictory norms |
B. |
contradictory norms but these support each other. |
| C. |
both of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 68. |
Which one of the following is the characteristic of social norms? |
| A. |
These have relevance to sex and status. |
B. |
These are formed for all situations. |
| C. |
Their scope does not vary from group to group. |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 69. |
Basic social values reflect |
| A. |
fundamentals of behaviour |
B. |
ethos of a culture |
| C. |
both of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 70. |
Folkways are simply the |
| A. |
customary ways in which the group of a people do things. |
B. |
centring on beliefs and practices. |
| C. |
irregular behaviour. |
Answer: Option A
Explanation:
|
Read more:
|
|