CSS :: Cultural change and Social Policy
|
|
|
|
|
|
| 71. |
Many social inventions can be tested only through a |
| A. |
short-term trial |
B. |
long-term trial |
| C. |
trial |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 72. |
We hesitate in adopting an innovation until we have been shown how |
| A. |
it works |
B. |
it displays |
| C. |
None of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 73. |
Practical value of most social inventions can be determined only by |
| A. |
rejecting them |
B. |
accepting them |
| C. |
destroy them |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 74. |
Innovations are most readily accepted when they fit in nicely with the |
| A. |
developing culture |
B. |
society |
| C. |
existing culture |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 75. |
Innovations may be incompatible with the existing culture in at least |
| A. |
three ways |
B. |
four ways |
| C. |
five ways |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 76. |
The innovation may conflict with |
| A. |
existing patterns |
B. |
developing patterns |
| C. |
None of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 77. |
When an innovation conflicts with existing cultural patterns, there are at least |
| A. |
five possible outcomes |
B. |
four possible outcomes |
| C. |
three possible outcomes |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 78. |
Acceptance of an innovation can be discouraged when |
| A. |
it conflicts with developing culture. |
B. |
it conflicts with existing culture. |
| C. |
both of above |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 79. |
A society generally tries to use an innovation in |
| A. |
new material |
B. |
old, familiar material |
| C. |
attractive shape |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 80. |
Some innovations are substitutive, not additive, and these are |
| A. |
quick readily accepted |
B. |
less readily accepted |
| C. |
rejected |
Answer: Option B
Explanation:
|
Read more:
|
|