CSS :: Cultural change and Social Policy
|
|
|
|
|
|
| 41. |
Changing conditions create |
| A. |
needs |
B. |
new needs |
| C. |
demands |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 42. |
Urbanisation created a need for |
| A. |
modern factory system |
B. |
sanitary engineering |
| C. |
automobile |
D. |
all of these |
| E. |
None of these |
|
|
Answer: Option B
Explanation:
|
| 43. |
A culture |
| A. |
is integrated |
B. |
always develop |
| C. |
None of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 44. |
Modern factory system created a need for |
| A. |
super highway |
B. |
labour unions |
| C. |
sanitary engineering |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 45. |
High-speed automobile created a need for |
| A. |
super highway |
B. |
labour unions |
| C. |
None of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 46. |
Cultural base means |
| A. |
felt of deprivation. |
B. |
form of need shaped by culture. |
| C. |
accumulation of knowledge and technique available to the inventor. |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 47. |
As the cultural base grows |
| A. |
an increasing number of inventions and discoveries become possible. |
B. |
invention and discoveries become rate. |
| C. |
None of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 48. |
An invention cannot be completed |
| A. |
unless the cultural base provides the necessary preceding inventions and discoveries. |
B. |
unless they are accepted by society. |
| C. |
None of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 49. |
It is quite common for an invention to be made independently by |
| A. |
a few persons |
B. |
several persons |
| C. |
one person only |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 50. |
The invention is made independently by several persons at |
| A. |
about the same time |
B. |
different time |
| C. |
None of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
Read more:
|
|