CSS :: Cultural change and Social Policy
|
|
|
|
|
|
| 31. |
Which of following is factor in change of social life? |
| A. |
Physical environment |
B. |
Population changes |
| C. |
Isolation and contact |
D. |
All of these |
| E. |
Only a and b |
|
|
Answer: Option E
Explanation:
|
| 32. |
Civilised man's culture is affected by a change of |
| A. |
place |
B. |
physical environment |
| C. |
norms and values |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 33. |
A population change is itself a |
| A. |
political change |
B. |
economic change |
| C. |
social change |
D. |
None of these |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 34. |
"Need" means |
| A. |
requirement |
B. |
state of felt deprivation |
| C. |
society demand |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 35. |
"Needs" are |
| A. |
objective |
B. |
subjective |
| C. |
None of these |
D. |
both a and b |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 36. |
Needs have greatly effects on |
| A. |
political change |
B. |
social change |
| C. |
economic change |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 37. |
Needs are real if |
| A. |
people feel that they are real |
B. |
economic change occurs |
| C. |
social change occurs |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 38. |
Zip Fastener invented need in |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 39. |
Need was patented by Thompson in |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 40. |
Need was reinvented by Dunlop in |
Answer: Option A
Explanation:
|
Read more:
|
|