General Knowledge :: Mountains and Glaciers
|
|
|
|
|
|
| 11. |
Tirich Mir is located in __________ . |
| A. |
Karakoram range |
B. |
Hindu Kush Range |
| C. |
Pamirs Range |
D. |
Himalaya Range |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 12. |
What is the world rank of Tirch Mir? |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 13. |
The highest Peaks of Pakistan are located in the range of _______ . |
| A. |
Karakoram |
B. |
Hindu Kush |
| C. |
Pamirs |
D. |
Kirthar |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 14. |
How many peaks above 8,000 meters are found in Pakistan? |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 15. |
To which mountain Siachen Glacier streams down ________. |
| A. |
Rakaposhi |
B. |
Astoro |
| C. |
K-2 |
D. |
None of them |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 16. |
The length of Siachen Glacier is _________ . |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 17. |
What is the length of Baltur Glacier is? |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 18. |
Baltura Glacier is located in ______ . |
| A. |
Punjab |
B. |
Gilgit Baltistan |
| C. |
Sindh |
D. |
KPK |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 19. |
What is the length of Batura Glacier? |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 20. |
What is the height of Siachin Glacier? |
| A. |
20,000 feet |
B. |
23,000 feet |
| C. |
25,000 feet |
D. |
27,000 feet |
Answer: Option A
Explanation:
|
Read more:
|
|