Engineering :: Engineering Materials
|
|
|
|
|
|
| 71. |
The percentage of carbon in low carbon steel is |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 72. |
The presence of sulphur in pig iron makes |
| A. |
It hard |
B. |
It brittle |
| C. |
It malleable |
D. |
It machinable |
| E. |
Its casting unsound |
|
|
Answer: Option E
Explanation:
|
| 73. |
The technique of converting metallic powders into articles of definite form is known as |
| A. |
High pressure pressing |
B. |
Carbiding |
| C. |
Powder metallurgy |
D. |
Plasticizing |
| E. |
None of the above |
|
|
Answer: Option C
Explanation:
|
| 74. |
In powder metallurgy the process of heating the cold pressed metal powder is known as |
| A. |
Sintering |
B. |
Granulation |
| C. |
Deposition |
D. |
Precipitation |
| E. |
None of the above |
|
|
Answer: Option A
Explanation:
|
| 75. |
The process of shaping thin metals by pressing it against form while it is rotating is known as |
| A. |
Pressing |
B. |
Bending |
| C. |
Trimming |
D. |
Extruding |
| E. |
Metal spinning |
|
|
Answer: Option E
Explanation:
|
| 76. |
Which one is different from the others in press work operations? |
| A. |
Coining |
B. |
Sizing |
| C. |
Flattening |
D. |
Riveting |
| E. |
Punching |
|
|
Answer: Option E
Explanation:
|
| 77. |
In press work the dies that perform two or more operations simultaneously, but at different stations are known as |
| A. |
Simple dies |
B. |
Compound dies |
| C. |
Progressive dies |
D. |
Die and punch set |
| E. |
Multi-dies |
|
|
Answer: Option C
Explanation:
|
| 78. |
Which one is different from the remaining |
| A. |
Cynding |
B. |
Nitriding |
| C. |
Flame hardening |
D. |
Electroplating |
| E. |
Pack carburizing |
|
|
Answer: Option D
Explanation:
|
| 79. |
Which process is different from the others |
| A. |
Short peening |
B. |
Sand blasting |
| C. |
Cold extruding |
D. |
Cold heading |
| E. |
Drop forging |
|
|
Answer: Option E
Explanation:
|
| 80. |
The process of pulling a rod through series of decreasing diameters is known as |
| A. |
Staking |
B. |
Stretch forming |
| C. |
Metal spinning |
D. |
Trimming |
| E. |
Wire drawing |
|
|
Answer: Option E
Explanation:
|
Read more:
|
|