CSS :: Pakistan Constitution 1973
|
|
|
|
|
|
| 161. |
Who may be appointed as Election Commissioner? |
| A. |
Minister of Law |
B. |
Attorney General |
| C. |
Any retired Judge of Supreme Court or High Court |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 162. |
Chief Election Commissioner before entering office shall make oath before |
| A. |
Chief Justice of Pakistan |
B. |
President |
| C. |
None of above |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 163. |
A person appointed as Chief Election Commissioner shall held office for a term of |
| A. |
Three years |
B. |
Five years |
| C. |
Seven years |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 164. |
Can any person can hold membership of 2 houses at the same time? |
| A. |
Yes |
B. |
No |
| C. |
Both (a) and (b) |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 165. |
Article 218 of the Constitution deals with |
| A. |
Election Commission |
B. |
Election Tribunal |
| C. |
Election Laws |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 166. |
Articles ______ to ______ of the Constitution of 1973 deals with Electoral laws and conduct of elections |
| A. |
222 to 226 |
B. |
222 to 230 |
| C. |
222 to 235 |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 167. |
Under Article 226 all elections under the Constitution, other than those of the Prime Minister and the Chief Minister, shall be be _____ ballot |
| A. |
Open |
B. |
Secret |
| C. |
Both (a) and (b) |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 168. |
Article _____ of the Constitution deals with composition of Islamic Council |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 169. |
The Islamic Council shall consist of minimum ______ members |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 170. |
Function of Islamic Council are provided in |
| A. |
Article 228 of the Constitution of 1973 |
B. |
Article 229 of the Constitution of 1973 |
| C. |
Article 230 of the Constitution of 1973 |
Answer: Option C
Explanation:
|
Read more:
|
|