CSS :: Civil Procedure 1908
|
|
|
|
|
|
| 291. |
O. XXIV, contains______ Rules |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 292. |
When defendant deposit an amount in Court and give notice to plaintiff to apply for smount interest on deposit not allowed to the plaintiff |
| A. |
Before issuance of defendant |
B. |
After inssuance of notice |
| C. |
None of the above |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 293. |
Security for costs is dealt by |
| A. |
O. XXIV, R. 5, of C.P.C. |
B. |
O. XXIV, R. 6, of C.P.C. |
| C. |
O. XXV, of C.P.C. |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 294. |
Order XXV, contains_____ Rules |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 295. |
When security for costs may be required from plaintiff |
| A. |
When plaintiff is died |
B. |
When plaintiff is out of the country and does not possess any immoveable property in the country |
| C. |
When plaintiff failed to produce evidence regarding his suit |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 296. |
When plaintiff of a suit failed to provide security of costs under O. XXV of C.P.C. upon order of Court the suit will be |
| A. |
Dismissed |
B. |
Continued |
| C. |
Both (a) and (b) |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 297. |
Order_____ deals with commission to examine witnesses |
| A. |
O. XXVI, of C.P.C. |
B. |
O. XXV, of C.P.C. |
| C. |
O. XXIV, of C.P.C. |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 298. |
Order XXVI, of C.P.C contains_____ rules |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 299. |
When any person required in Court to produce evidence is unable to attend the Court due to his or her illness it is |
| A. |
Sound reason for the Court issuance of commission |
B. |
Not a sound reason for the Court to issue commission |
| C. |
Depends upon Court to consider this reason sound or not |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 300. |
When any party make application to the Court for issuance of local commission underO. XXVI Rule 2, the application |
| A. |
Must be with affidavit |
B. |
Is sufficient without affidavit |
| C. |
Depends upon Courts discretion |
Answer: Option A
Explanation:
|
Read more:
|
|