CSS :: Constitution Of Pakistan 1962
|
|
|
|
|
|
| 1. |
Constitution, of 1962 was made on |
| A. |
23rd March, 1962 |
B. |
28 February, 1962 |
| C. |
14 August, 1962 |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 2. |
Constitution of 1962 was consisting |
| A. |
250 Articles, and 10 parts |
B. |
260 Articles, and 9 parts |
| C. |
234 Articles, and 12 parts |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 3. |
Constitution of 1962, provided ______ form of government |
| A. |
Parliamentary |
B. |
Presidential |
| C. |
None of the above |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 4. |
Constitution of 1962, provided ______ election for President |
| A. |
Direct |
B. |
Indirect |
| C. |
Both (a) and (b) |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 5. |
According to Constitution of 1962, age limit to cast vote was________ |
| A. |
21 years |
B. |
20 years |
| C. |
18 years |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 6. |
According to Constitution of 1962, President was elected through |
| A. |
Parliament |
B. |
Provincial assemblies |
| C. |
Electoral College |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 7. |
According to Constitution of 1962, minimum age limit for President-ship was |
| A. |
35 years |
B. |
40 years |
| C. |
45 years |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 8. |
Article _______ , of the Constitution of 1962, empowered President with power of dissolution of National Assembly |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 9. |
Under Article 13 of the Constitution of 1962 _____ can be impeached |
| A. |
President |
B. |
Prime-Minister |
| C. |
Speaker |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 10. |
The Constitution of 1962, held ______ religion for Speaker of National Assembly |
| A. |
Islam |
B. |
Non believer |
| C. |
No restriction upon |
Answer: Option C
Explanation:
|
Read more:
|
|