General Knowledge :: KHULFA E RASHIDEEN
|
|
|
|
|
|
| 1. |
How many years Hazrat Abu Bakr (RA) was younger than the Prophet Hazrat Muhammad (PBUH)? |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 2. |
Who was the first Muslim after Hazrat Muhammad (PBUH) to preach Islam and invite people towards Allah? |
| A. |
Hazrat Usman (RA) |
B. |
Hazrat Abu Bakr (RA) |
| C. |
Hazrat Ali (RA) |
D. |
Hazarat Abu Ubaidah (RA) |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 3. |
On whose suggestion The Holy Prophet (PBUH) decided to release the prisoners of Badr war after taking ransom? |
| A. |
Hazrat Harrisa bin Zubair (RA) |
B. |
Hazrat Usman (RA) |
| C. |
Hazrat Abu Bakr (RA) |
D. |
Hazrat Abdullah bin Masood (RA) |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 4. |
For the Tabuk expedition who brought everything that he possessed? |
| A. |
Hazrat Ali (RA) |
B. |
Hazrat Omar (RA) |
| C. |
Hazrat Usman (RA) |
D. |
Hazrat Abu Bakr (RA) |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 5. |
Who said that he could never hope to surpass Hazrat Abu Bakr (RA) in his sacrifice for the cause of Allah and Islam? |
| A. |
Hazrat Omar (RA) |
B. |
Hazrat Usman bin Talha (RA) |
| C. |
Hazrat Musab bin Umair (RA) |
D. |
Hazrat Usman (RA) |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 6. |
In the first ever Hajj in Islam (9 AH) its Ameer was? |
| A. |
Hazrat Aqba bin Amir (RA) |
B. |
Hazrat Abu Baqar (RA) |
| C. |
Hazrat Salman Farsi (RA) |
D. |
Hazrat Anas (RA) |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 7. |
Who led (Immamat) the Salahs at Masjid-e-Nabvi when the Prophet Hazrat Muhammad (PBUH) fell ill? |
| A. |
Hazrat Omar (RA) |
B. |
Hazrat Usman (RA) |
| C. |
Hazrat Abu Bakr (RA) |
D. |
Hazrat Ali (RA) |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 8. |
Who was elected the first caliph the very first day Prophet Hazrat Muhammad (PBUH) died? |
| A. |
Hazrat Ali (RA) |
B. |
Hazrat Usman (RA) |
| C. |
Hazrat Omar (RA) |
D. |
Hazrat Abu Bakr (RA) |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 9. |
Hazrat Abu Bakr (RA) as a Caliph sent the first expendition to fight which army? |
| A. |
Roman army |
B. |
Persian army |
| C. |
Arab army |
D. |
Syrian army |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 10. |
Claimants' of false prophet hood, apostasy movement raised its head during the Caliphate of? |
| A. |
Hazrat Ali (RA) |
B. |
Hazrat Usman (RA) |
| C. |
Hazrat Abu Bakr (RA) |
D. |
Hazrat Omar (RA) |
Answer: Option C
Explanation:
|
Read more:
|
|