Engineering :: Hydraulics and Fluid Mechanics
|
|
|
|
|
|
| 141. |
In a short cylindrical external mouthpiece, the vena contracta occurs at a distance |
| A. |
equal to |
B. |
one-fourth |
| C. |
one-third |
D. |
one-half |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 142. |
The hoss of hed due to an obstruction in a pipe is twice the loss of head at its entrance. |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 143. |
The coefficient of discharge for an external mouthpiece depends upon |
| A. |
velocity of liquid |
B. |
pressure of liquid |
| C. |
area of outhpiece |
D. |
length of mouthpiece |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 144. |
Re-entrant or Borda's mouthpiece is an |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 145. |
In an internal mouthpiece, if the jet after contraction does not touch the sides of the mouthpiece, then the mouthpiece is said to be |
| A. |
running full |
B. |
running free |
| C. |
partially running full |
D. |
partially running free |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 146. |
In an internal mouthpiece, if the jet after contraction expands and fills up the whole mouthpiece, then the mouthpiece is said to be running free. |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 147. |
An internal mouthpiece is said to be runing |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 148. |
The coefficient of discharge in case of internal mouthpiece is |
| A. |
less than |
B. |
more than |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 149. |
The coefficient of discharge for an external mouthpiece is |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 150. |
An internal mouthpiece is said to be running free if the length of the mouthpiece is |
| A. |
less than twice |
B. |
more than twice |
| C. |
less than three times |
D. |
more than three times |
Answer: Option C
Explanation:
|
Read more:
|
|