|
|
For students in search of
- Hydroponic Gardening
-
Guides - Basics to Experts level
-
Growing fruit and vegetables hydroponically
-
Practical daily questions or queries of hydroponics lovers
-
Current Hydroponics and Indoor Gardening Market Growth as well as Trends
|
|
|
| 111. |
Chlorosis is observed in upland rice due to deficiency of: |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 112. |
Chlorosis refers to the: |
| A. |
Yellowing of the leaf tissues |
B. |
Burning of the leaf tissues |
| C. |
Death of the leaf tissues |
D. |
Development of reddish brown colour on the leaves |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 113. |
Clay are classified as: |
| A. |
Primary minerals |
B. |
Tertiary minerals |
| C. |
Hydrozy minerals |
D. |
Socondary minerals |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 114. |
Commonly used method for enumeration of soil microbial population is: |
| A. |
Contact slide technique |
B. |
Microscopic count |
| C. |
Dilution plate technique |
D. |
Microbial respirtion |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 115. |
Conservation tillage tends to encourage: |
| A. |
High microbial population |
B. |
Lower number of earthworms |
| C. |
Reduced soil fauna |
D. |
None of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 116. |
Continuous heavy rainfall leads to the formation of: |
| A. |
Saline soil |
B. |
Sodic soil |
| C. |
Acid soil |
D. |
Saline-sodic soil |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 117. |
Criteria of essentiality is given by: |
| A. |
Jean Baptist |
B. |
Liebig |
| C. |
Arnon |
D. |
Julius von Suches |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 118. |
C-spacing of kaolinite is: |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 119. |
DAP requirement for supplying 45 Kg N and 115 kg P2O5 to one-hectare peanut crops: |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 120. |
Deficiency of iron results in typical interveinal chlorosis in which: |
| A. |
Younger leaves are first affected |
B. |
Intervienal area of the older leaves are first affected |
| C. |
Necrotic spots in the interveinal areas develops |
D. |
None of the above |
Answer: Option A
Explanation:
|
Read more:
|
|