|
|
For students in search of
- Hydroponic Gardening
-
Guides - Basics to Experts level
-
Growing fruit and vegetables hydroponically
-
Practical daily questions or queries of hydroponics lovers
-
Current Hydroponics and Indoor Gardening Market Growth as well as Trends
|
|
|
| 21. |
Process of transpiration in plants helps in: |
| A. |
Absorption of CO2 |
B. |
Upward conduction |
| C. |
Opening of stomata |
D. |
None of these |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 22. |
Plasmolysis will occur when the cell is placed in a: |
| A. |
Acidic solution |
B. |
Isotonic solution |
| C. |
Hypotonic solution |
D. |
Hypertonic solution |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 23. |
Blue green algae are: |
| A. |
Actinomycetes |
B. |
Acellular |
| C. |
Prokaryotes |
D. |
Eukaryotes |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 24. |
The solute transport into the cells is strongly dependent on _____ and ability of cells to respire aerobically and to produce it: |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 25. |
Which one of the following is a prokaryote? |
| A. |
Agaricus |
B. |
Salmonella |
| C. |
Green algae |
D. |
Bacteriophage |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 26. |
Enzymes, vitamins and hormones can be classified into a single category of biological chemicals because all of them: |
| A. |
Aid in regulating metabolism |
B. |
Are proteins |
| C. |
Are synthesized within the body |
D. |
Enhance the oxidative metabolism |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 27. |
ABA (abscic acid) appears to be universal among: |
| A. |
Algae |
B. |
Liveworts |
| C. |
Vascular plants |
D. |
All mosses |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 28. |
Simplest amino acid is: |
| A. |
Alanine |
B. |
Glycine |
| C. |
Leucine |
D. |
Aspartic acid |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 29. |
Phytochrome is found in: |
| A. |
Algae |
B. |
Fungi |
| C. |
Gymnosperms |
D. |
Angiosperms |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 30. |
Which of the following can fix atmospheric nitrogen? |
| A. |
Alkaloids |
B. |
Fats |
| C. |
Alcohols |
D. |
Anabacena |
Answer: Option D
Explanation:
|
Read more:
|
|