CSS :: General Agriculture
|
|
|
For students in search of
- Hydroponic Gardening
-
Guides - Basics to Experts level
-
Growing fruit and vegetables hydroponically
-
Practical daily questions or queries of hydroponics lovers
-
Current Hydroponics and Indoor Gardening Market Growth as well as Trends
|
|
|
| 391. |
Marketing surplus is: |
| A. |
Total production - Total family requirement |
B. |
Total consumption - Marginal consumption |
| C. |
Total cost - Marginal cost |
D. |
Total production - Total cost |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 392. |
Modern theory of wages and employment is given by: |
| A. |
Keynes |
B. |
Karl Max |
| C. |
A. Walker |
D. |
Nelson |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 393. |
Marmalades can be prepared from: |
| A. |
Temperatr region fruits only |
B. |
Citrus fruits only |
| C. |
Fruits, which contain pectin |
D. |
Any fruit having pulp |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 394. |
Maximum yield of mustard is obtained at plant geometry of: |
| A. |
45 x 20 cm |
B. |
60 x 30 cm |
| C. |
90 x 30 cm |
D. |
105 x 30 cm |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 395. |
Meiosis leads to: |
| A. |
Reduction in cell number |
B. |
Reduction in chromosome number |
| C. |
Doubling of the chromosome number |
D. |
Doubling of cell number |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 396. |
Mendel's laws of inheritance operate during: |
| A. |
Mitosis |
B. |
Meiosis |
| C. |
Plant gametogenesis |
D. |
Fertilization |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 397. |
Meristem culture is useful for: |
| A. |
Vegetative propagation |
B. |
Recovery of virus-free stocks |
| C. |
Germplasm conservation |
D. |
All of the above |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 398. |
Milk fever in cattle is caused due to: |
| A. |
Decrease in the level of calcium in tissue fluid |
B. |
Decrease phosphorous in blood |
| C. |
Inadequate exercise |
D. |
High fever |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 399. |
Milk production trait is a: |
| A. |
Sex-linked trait |
B. |
Sex-limited trait |
| C. |
Sex-influenced trait |
D. |
Autosomal trait |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 400. |
Which of the following is not a organic mercury fungicides? |
| A. |
Ceresan |
B. |
HgCl2 |
| C. |
Agrosan G.N. |
D. |
Semesan |
Answer: Option B
Explanation:
|
Read more:
|
|