CSS :: General Agriculture
|
|
|
For students in search of
- Hydroponic Gardening
-
Guides - Basics to Experts level
-
Growing fruit and vegetables hydroponically
-
Practical daily questions or queries of hydroponics lovers
-
Current Hydroponics and Indoor Gardening Market Growth as well as Trends
|
|
|
| 371. |
Law widely used for determining particle size distribution in soils is: |
| A. |
Stocke's law |
B. |
Darcy's law |
| C. |
Schofield's law |
D. |
Fick's law |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 372. |
Leaf rust of coffee is caused by: |
| A. |
Hemileia vastatrix |
B. |
Melampsora lini |
| C. |
Uromyces phaseoli |
D. |
Puccinia rubigovera |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 373. |
Which of the following is stem vegetable? |
| A. |
Potato |
B. |
Tomato |
| C. |
Cauliflower |
D. |
Spinach |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 374. |
Light-driven reactions in the chloroplsts are: |
| A. |
Phosphorylation and respiration |
B. |
Fermentation and anaerobiosis |
| C. |
Ion-transport and CO2 evolution |
D. |
Protonation and transpiration |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 375. |
Lignin content (%) in soil organic matter is about: |
| A. |
2 ? 10 |
B. |
28 - 35 |
| C. |
35 - 50 |
D. |
60 - 80 |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 376. |
Line passing through the least cost points in the isoquants map is called: |
| A. |
Isocline |
B. |
Ridge line |
| C. |
Expansion path |
D. |
Isoquant curve |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 377. |
Linkage groups in maize are: |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 378. |
Little leaf of brinjal is caused by: |
| A. |
Nematode |
B. |
Mycoplasma |
| C. |
Viroid |
D. |
Bacterium |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 379. |
Live-stock insurance is included in: |
| A. |
Variable cost |
B. |
Special cost |
| C. |
Fixed cost |
D. |
Marginal cost |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 380. |
Which of the following is root vegetable? |
| A. |
Celery |
B. |
Asparagus |
| C. |
Cabbage |
D. |
Tapioca |
Answer: Option D
Explanation:
|
Read more:
|
|