CSS :: General Agriculture
|
|
|
For students in search of
- Hydroponic Gardening
-
Guides - Basics to Experts level
-
Growing fruit and vegetables hydroponically
-
Practical daily questions or queries of hydroponics lovers
-
Current Hydroponics and Indoor Gardening Market Growth as well as Trends
|
|
|
| 171. |
Cooperative society is basic institution for: |
| A. |
Political growth of the villagers |
B. |
Social growth of the villagers |
| C. |
Cultrual growth of the villagers |
D. |
Socio-economic growth of the villagers |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 172. |
Coordination is: |
| A. |
Subordination |
B. |
Disordination |
| C. |
Integration |
D. |
Between near equals |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 173. |
Corpora allata is associated with: |
| A. |
Nervous system |
B. |
Circulatory system |
| C. |
Digestive system |
D. |
Excretory system |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 174. |
Covered floor space for each cow should be: |
| A. |
10 - 15 Sq. gt. |
B. |
16 - 19 Sq. ft. |
| C. |
20 - 30 Sq. ft. |
D. |
31 - 35 Sq. ft. |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 175. |
Crop, which can be propagated by vegetative parts: |
| A. |
Pineapple |
B. |
Coconut |
| C. |
Papaya |
D. |
Phalsa |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 176. |
Cucurbits in early stage are mainly damaged by: |
| A. |
Aphids |
B. |
Jassids |
| C. |
Borers |
D. |
Red pumpkin beetle |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 177. |
Which one of the following fruits is a rich source of iron? |
| A. |
Mango |
B. |
Date-palm |
| C. |
Apple |
D. |
Karonda |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 178. |
Cultivation of the apical meristems, particularly of shoot apical meristem, is known as: |
| A. |
Embryo culture |
B. |
Meristem culture |
| C. |
Pollen culture |
D. |
Tissue culture |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 179. |
Which one of the following fruit is monocot in nature? |
| A. |
Mango |
B. |
Pineapple |
| C. |
Litchi |
D. |
Papaya |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 180. |
Cut worm is a pest of: |
Answer: Option A
Explanation:
|
Read more:
|
|