|
|
For students in search of
- Hydroponic Gardening
-
Guides - Basics to Experts level
-
Growing fruit and vegetables hydroponically
-
Practical daily questions or queries of hydroponics lovers
-
Current Hydroponics and Indoor Gardening Market Growth as well as Trends
|
|
|
| 141. |
Palmitic and Oleic acids are prominent fatty acids in insects and comprise: |
| A. |
Over 40% of the total fatty acids |
B. |
Over 50% of the total fatty acids |
| C. |
Over 60% of the total fatty acids |
D. |
Over 70% of the total fatty acids |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 142. |
Paratylenchus projectus nematode has been found to cause considerable damage in red clover yield at nematodes/kg of soil: |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 143. |
Peritrophic membrane is absent in: |
| A. |
Orthoptera |
B. |
Isoptera |
| C. |
Coleoptera |
D. |
Hemiptera |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 144. |
Pest of maize belonging to family Crambidae: |
| A. |
Chilo partellus |
B. |
Sesamia inferens |
| C. |
Tanyrhecus indicus |
D. |
Mythimna separata |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 145. |
Pest of paddy belonging to family Fulgoridae: |
| A. |
Tryporyza incertulus |
B. |
Nilalparvata lugens |
| C. |
Nephotettix apicalis |
D. |
Leptocorisa acuta |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 146. |
Pest of sorghum belonging to order Diptera: |
| A. |
Chilo partellus |
B. |
Rhopalosiphum maidis |
| C. |
Bagrada cruciferarum |
D. |
Atherigona soccata |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 147. |
Pest population that produces incremental damage equal to the cost of preventing the damage is: |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 148. |
Pheromones are also known as: |
| A. |
Antibiotics |
B. |
Ectohomones |
| C. |
Hormones |
D. |
Attractants |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 149. |
Pheromones are synthesized by: |
| A. |
Thoracic glands |
B. |
Glandular epidermal cells |
| C. |
Neuro-secretory cells |
D. |
All of the above |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 150. |
Photate is a ______ insecticide: |
| A. |
Systemic |
B. |
Contact plus systemic |
| C. |
Contact |
D. |
Contact plus stomach |
Answer: Option B
Explanation:
|
Read more:
|
|